Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
2. Ciągle na ekranie pokazuje się ikonka wiadomości "KARTA SIM PEŁNA"
Kod:
3. Zastanawiam się nad kupnem folii na wyświetlacz, którą wybrać?
Kod:
4. Jaka jest specyfikacja Nokii 5530 Xpress Music?
Kod:
5. Jakie są możliwości Symbiana S60v5 (interfejs z którego korzysta 5530)?
Kod:
6. W prawym górnym rogu wyświetla się informacja o pełnej karcie SIM - co robić?
Są dwa rozwiązania ów problemu. Wystarczy włożyć kartę sim do wcześniejszego sprzętu i usunąć wszystkie wiadomości, bądź wykonać czynności - otwórz folder wiadomości -> opcje ->wiadomości sim ->opcje -> zaznacz wszystkie > usuń.
7. Po wykonanym połączeniu telefon wyłącza się...
Kod:
8. Kupiłem telefon ale nie jestem pewny jego legalności
Wystarczy, że wejdziesz na stronę www
Kod:
i wpiszesz swój numer IMEI telefonu, a dowiesz się czy telefon jest kradziony
9. Jakie są najważniejsze kody działające na Nokii Xpress Music?
*#06#
Wyświetl numer IMEI.
*#0000#
Wyświetla wersje Firmware i jego datę.
*#92702689#
Wyświetla łączny czas połączeń.
*#2820#
Wyświetla adres bluetooth twojego telefonu.
*#62209526#
Wyświetla adres MAC telefonu.
*#7370925538#
Restartuje kod dostępu oraz zawartość portfela.
*#67705646#
Czyści logo operatora.
UWAGA!: Następujące kody mogą zresetować twój telefon jednocześnie usuwając wszystkie zapisane na nim przez Ciebie dane.
*#7780#
Soft Reset
*#7370#
Hard Reset
-Przytrzymując "0" przez 3 sec. możesz w łatwy sposób dostać się do domyślnej przeglądarki internetowej.
-Przytrzymując "Menu/Home key" przez 3 sec, otworzysz okno z informacją na temat otwartych w tym momencie aplikacji.
-Przytrzymując "#" przez 3 sec. przełączysz telefon z trybu normalnego do wyciszonego i na odwrót.
*#7370925538#
Restartuje kod dostępu oraz zawartość portfela.
*#67705646#
Czyści logo operatora.
10. Chciałbym sam stworzyć motyw do mojego telefonu, czy jest taka możliwość?
12. Ściągnąłem grę/aplikację, ale na ekranie telefonu pojawił się napis "błąd certyfikatu", "certyfikat nieważny".
Niektóre aplikacje muszą zostać podpisane przed wgraniem do telefonu. Trzeba wyrobić swój własny certyfikat, wtedy będziemy mogli się cieszyć aplikacjami całkowicie za free.
Kilka poradników znajdziecie pod adresem:
Oczywiście - wystarczy zhackować telefon, trwa to ok. 3 minut - po tym zabiegu nie musimy już wyrabiać certyfikatów, oraz podpisywać aplikacji.
Jak zhackować telefon? http://nokia5530.eu/hello...s60v5-vt159.htm
14. Jak wyłączyć klawiaturę w aplikacjach JAVA?
1. Menu -> Ustawienia -> Menadżer aplik. -> Zainstal. aplik.
2. Wybierz swoją grę
3. Naciśnij Opcje -> Zestaw ustawień -> Klawiatura ekranowa -> Wyłącz
15. Zakupiłem niedawno telefon, zastanawiam się co mogę zrobić aby bateria w telefonie dłużej pracowała?
Polecam poradnik dostępny na naszej stronie pod adresem:
Kod:
19. W jaki sposób mogę zaktualizować aktualne oprogramowanie w telefonie?
Przejrzyście jest to opisane w tym temacie:
http://nokia5530.eu/aktua...roku-vt1343.htm 20. Nie potrafię zaktualizować telefonu - ani przez aktualizację w telefonie, ani przez NSU - jest na to sposób?
Jest! Możesz spróbować zmienić product code - wtedy automatycznie będziesz mógł pobrać aktualizację. Pamiętaj - zmiana PC jest wiążąca z utratą gwarancji.
http://nokia5530.eu/zmian...roku-vt2152.htm 21. Jeżeli zhackuję telefon to czy stracę gwarancję?
Nie, hackując telefon nie tracisz gwarancji. Wystarczy, że zrobisz hard reset i wszystko wraca do normy.
22. Nie odpowiada mi aktualna czcionka w telefonie - czy można ją jakoś zmienić?
24. Chcę zakupić dodatkowy rysik, który będzie najlepszy?
Dyskusja na temat 'ryśków' toczy się w tym temacie: http://nokia5530.eu/rysik-vt2321.htm 25. Chciałbym zakupić Dual Sim - czy będzie możliwość korzystania z dwóch kart sim?
Niestety nie ma takiej opcji. Kartę sim wkładamy z boku strony obudowy i nie ma miejsca tam na Dual Sim.
30. Jak zmienić dzwonek odbioru wiadomości?
Menu -> Ustawienia -> Osobiste -> Profile -> Ogólny (w każdym profilu możesz mieć inny dźwięk) -> Przystosuj -> Sygnał odbioru wiad.
31. Jaki inny program oprócz GG jest najlepszy do komunikowania się ze znajomymi?
Polecam Parlingo lub Nimbuzz - są dostępne one w naszych aplikacjach.
33. Czy da się zwiększyć liczbę wysłanych SMSów? Z 999 na większą?
Niestety nie ma takiej możliwości. Maksymalnie możemy przechowywać tylko, albo aż 999 SMSów, odebranych znacznie więcej.
34. Jak zaktualizować telefon w sieci Play?
Play posiada nieco zmodyfikowane oprogramowanie: Tapety i inne pierdoły od Play'a. Nokia w listopadzie wypuściła aktualizację, która miała poprawić większość podstawowych błędów m.in. resetowanie się telefonu i ogólne przyspieszenie urządzenia. Niestety Play bardzo się tym nie przejął i do tej pory nie przystosował swojej "nakładki" do nowego oprogramowania. Jakiś użytkownik na forum w drodze mailowej dowiedział się, że ta sieć nie ma zamiaru wypuszczać wersji 20 oprogramowania więc posiadacze aparatów od tego operatora mają dwa wyjścia: Zmiana Product Code lub udanie się do punktu Nokia Care z prośbą aktualizacji.
FAQ napisane przez admina tomko111 na rzecz forum nokia5530.eu. Zakaz kopiowania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum