Sieć: Era
Wersja oprogramowania: 20.0.80
Kolor telefonu: Biały
Wysłany: 29 Lipiec 2010, 09:25 Podział na kategorie Filmów i Gier
Jak w temacie co sądzicie o podzieleniu następujących kategorii forum:
- Filmy Pełnometrażowe na np: komedie, dramaty, horrory, animowane itp.
- Gry zarówno JAVA jak i Symbian na: Strategoczne, Sportowe, Logiczne, Zręcznościowe, Wykorzystujące Akcelerometr itp.
Myślę, że ułatwiło by to bardzo użytkownikom dotarcie do treści, których często szukają musząc wertować po kilka stron i dodatkowo uporządkowało trochę forum.
Myślę że samo utworzenie kategorii mogłoby być przydatne - a jak nie zostaną utworzone to wypadałoby dać wymóg, aby w opisie do tematu byłby zawarty gatunek gry/filmu.
Bo czasami jest tak że wchodzi się na forum i na szybkiego (przed wyjazdem np) chce się zgrać grę/film z danej kategorii a nie ma czasu się wertować kolejnych tematów na forum czytając dokładnie cały opis by się dowiedzieć czy to co czytamy to to co chcemy mieć.
Jestem w 100% za tym.
myszek napisał/a:
Z filmami to może były dobry pomysł ale z grami się chyba nie przyjmie. Był już chyba temat o podobnej treści.
Właśnie powiedziałbym że na odwrót, gry łatwiej sklasyfikować niż filmy.
Wysłany: 29 Lipiec 2010, 10:46
Z filmami również nie było by problemu, zgodzę się że czasem kategoria filmu to np biograficzny thriller lub komedia romantyczna, ale wie widzę przeszkód, wszystkie filmy są sklasyfikowane na "filmweb lub imdb" i problemu nie ma. Sam uczestniczyłem w takiej "operacji" na innym forum, tzn. przenosiłem filmy do kategorii i nikt nie zgłosił do dziś zastrzeżeń.
A tak to użytkownicy mają dużo roboty. Pamiętajcie, im więcej użytkowników tym lepiej a niektórych może to zniechęcić, że muszą klikać we wszystkie tematy po nic nie znaczących tytułach w poszukiwaniu gry danego gatunku. Więcej użytkowników da więcej ludzi godnych zaufania do moderacji, nawet po jednym do każdego działu.
Ale to tylko moja opinia (byłem moderatorem na forum (około 128 tys. użytkowników) gdzie właśnie tak to było rozwiązane jak mówię i nie było dużo roboty przy tym)
Sieć: 36i6
Wersja oprogramowania: V31 C6 (v11.0.029) By PNHT Hacked
Kolor telefonu: Czarny
Wysłany: 29 Lipiec 2010, 13:09
Tak jak napisał Marcelek_xD, za dużo roboty by było w przenoszeniu gier, gdyż trzeba by sprawdzać z jakiej kategorii jest ta gra, a gier jest dość dużo na forum, myślę żeby po prostu w opisie gry zamieścić info o kategorii... Tak jak inni zauważyli temat o grach już był, także po co robić następne tematy w tej sprawie, a co do filmów to niech się już reszta ekipy wypowie
_________________ Przydatne linki:Regulamin, FAQ, Google Wysyłam zaproszenia na Lockerz.com
Tak jak napisał Marcelek_xD, za dużo roboty by było w przenoszeniu gier, gdyż trzeba by sprawdzać z jakiej kategorii jest ta gra, a gier jest dość dużo na forum, myślę żeby po prostu w opisie gry zamieścić info o kategorii... Tak jak inni zauważyli temat o grach już był, także po co robić następne tematy w tej sprawie, a co do filmów to niech się już reszta ekipy wypowie
Myślisz że ja nie musiałem sprawdzać kategorii gier na tamtym forum? Tam było więcej użytkowników, forum było wyspecjalizowane w tematyce gier i nie było wg mnie dużo roboty, no chyba że dużo roboty to znaczy 15+ minut dziennie.
Wysłany: 29 Lipiec 2010, 14:26
Również zgadzam się z dejmien666, od tego na forum powinni być Uploaderzy aby pilnować porządku w Pobieralni, a nie wszystko na głowach modów. Może nadejdzie kiedyś taki dzień że dochrapię się do funkcji UP'a to z miłą chęcią wezmę to na swoje barki o ile któryś z modów poświęcił by 5 min na stworzenie ok 10 kategorii.
Sieć: 36i6
Wersja oprogramowania: V31 C6 (v11.0.029) By PNHT Hacked
Kolor telefonu: Czarny
Wysłany: 29 Lipiec 2010, 14:35
DarkAngel, tylko że modzi Ci nie stworzą nowym poddziałów A na twoim miejscu już bym się zgłosił do admina o funkcję uploadera bo jednak sporo swoich wstawek masz na forum
_________________ Przydatne linki:Regulamin, FAQ, Google Wysyłam zaproszenia na Lockerz.com
to bd dobry pomysl tylko ze nie wypali. kiedys juz zaproponowalem podobny pomysl w calym dziale downloadu ale dostalem za to ostrzezenie bo moderator to p**** ktorej sie nie chcialo nic robic ochlap jeden kieruje sie zasada :
1. moderator ma zawsze racje
2 jesli moderator nie ma racji patrz punkt 1.
Sieć: play | tu biedronka
Wersja oprogramowania: v20 haked
Kolor telefonu: red-black
Wysłany: 31 Lipiec 2010, 13:37
widzę, że gdzieś wcięło mój post (pewnie pisałem z komórki), moim zdaniem podzielenie/posegregowanie jest jak najlepszym pomysłem, gdy ktoś nowy przegląda forum w celu wyszukania jakiejś rzeczy a nie może jej znaleźć w wyszukiwarce to odpowiednio nazwane kategorie mogą mu pomóc w odszukaniu tego pliku/aplikacji
_________________ Opcja szukaj nie boli...
R E K L A M A
Imię : Pani Reklama
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum